Bouw Tri-Band Ring-straaler

De volgende benodigdheden heb je nodig om de straaler te bouwen.

Plaat aluminium
N-connectors met semiridge
Verpakking van cd spindle (25 stuks)
En koperdraad.

Op de aluminium plaat teken ik een cirkel af van 15cm. En een strook van 2cm breed, deze is om straks de N-connectors te monteren.
En zaag deze uit met een decopeerzaag.

Dan bepaal ik het midden, door een kruis te teken, vanuit het midden zet ik naar de ene kant van de straal de 23cm en 6cm straaler uit, en naar de andere kan de 13cm. Dan passen namelijk de N-connectors. Je kunt ze ook onder een hoek van 90 graden zetten, maar dan is de ene straaler horizontaal gepolariseerd en de andere vertikaal. Verder zet ik al de 3 punten uit waar hij gemonteerd moet worden aan de draagers. En verzink de gaten. Aan de bovenzijde van de reflectorplaat.

 Hierna boor ik de gaten zo dat de semiridged er strak door heen past.

Deze gaten zet ik ook uit op de strook. Vervolgen boor en veil ik de gaten zo dat de N-connectors passen. En hierna afhankelijk van de soort connectors buig de zij kanten van het strookje.

Monteer hierna het strookje inclusief de conectors. Ik heb dit gedaan met 4 x m3 en deze verzonken in de reflectorplaat. Nu kun je aan de bovenzijde met een stift aftekenen waar de semiridge boven de reflectorplaat komt. Dit hebben we zo nodig om de semiridge te kunnen aftekenen. Demonteer de strook en teken op de juiste !! semiridge de juiste hoogte af (zie tabel). Snij de buitenmantel van de semiridge 1,5 mm onder de afgetekende hoogte. De isolatie mag 3mm zichtbaar zijn.

Hierna kun je de strook met N-connectors weer monteren.

Nu kunnen we de ringen gaan buigen. Ik heb hiervoor een stuk aircom gestript.
Vervolgen knip de drie lengtes (zie tabel), en buig deze mooi rond. 

Hierna kun je de ringen monteren op de semiridge.

Als laatste kun je de spindle deksel monteren, ik heb dit gedaan door een gaatje te boren in de sluitings randjes. En deze met 3 m2 boutjes vast te schroeven. Uiteraard heb ik de rand dicht gekit zodat vocht er niet snel bij kan. Vergeet niet om aan de onderzijde een gatje te maken voor het condens vocht.